Groepsrondleidingen bij Kroonluchteratelier De Rode Hoeve

Door het museale karakter van de grote collectie van bijna 1000 kroonluchters en de sfeervolle wijze waarop deze worden geëtaleerd is er steeds meer interesse om in groepsverband een bezoek te brengen aan Kroonluchteratelier De Rode Hoeve in Oldebroek.
Bezoekers worden langs de collectie kroonluchters in de 7 verschillende gebouwen geleid en krijgen allerlei wetenswaardigheden te horen over de bijzondere wereld van kroonluchters. Inmiddels is de verzameling oude en antieke kroonluchters uitgegroeid tot de grootste collectie van Europa. Hoewel de focussing ligt op bijzondere oude en antieke exemplaren, die bovendien gewoon te koop zijn, kan men bij het Kroonluchteratelier ook terecht voor schitterende nieuw gemaakte Maria Theresia Kroonluchters, zakkroonluchters en plafonnières. Momenteel wordt gewerkt aan een kroonluchter met enorme afmetingen van bijna 2 meter breed en 2 meter hoog.
Buiten de standaard openingstijden op vrijdag en zaterdag is het atelier op afspraak te bezoeken. De rondleidingen worden van maandag tot en met vrijdag gegeven. Groepen dienen hiervoor te reserveren.

Op April 25, 2013