Terug

Halogeenlampje Tizio vervangen

charlotte

Ik krijg het halogeenlampje niet uit mijn Tizio lamp, het zit muurvast en ik durf niet al te veel kracht te zetten. Weet overigens niet waar ik een nieuwe moet halen en welk type het is.

 

PS. Voordat hij stuk ging flakkerde het lampje al geruime tijd en maakte geluid, ik zie niet een echte breuk in het lampje (maar kan het niet heel goed zien) zou het misschien iets anders kunnen zijn?

 

Help ik ben al weer 20 jaar erg gehecht aan deze bureaulamp (en heb het licht ook gewoon nodig om te werken!).


1 Antwoord

Antwoord van Kurnig Licht

op de bovenkant van het tizio kopje steekt een metalen palletje uit, dit moet men met een schroevendraaiertje induwen en ook het achterklepje openen, als de pal is ontgrendeld valt de binnenreflector los die het lampje vastgeklemd houdt, en kan men het schuif contactje van de voet van het lampje trekken.

Het lampje is een H1 55 watt grootlicht lampje van een auto koplamp (als Uw lamp tenminste 20 jaar oud is) het lampje in longlife uitvoering kost 7,95

Het flikkeren is een bekend probleem bij oudere Tizio's, hier is door slecht contact het M3 contact asje ingebrand, waar ook de binnenreflector op draait, oplossing is het vernieuwen van dit asje met 2 toegevoegde moertjes binnenin om de contacten beter vast te maken, ofwel het kopje geheel vernieuwen (is via Artemide los leverbaar)

J. kurnig

kurnig licht heerlen

045-5716757 (maandags gesloten)